Containerschip vastgelopen op Westerschelde

In verband met de veiligheid is al het scheepvaartverkeer ter hoogte van Bath stilgelegd.

Het vasgelopen containerschip bij Bath. Foto Ginopress / ANP

Een containerschip van China Shipping is vastgelopen op de Westerschelde ter hoogte van Bath. De Veiligheidsregio Zeeland laat weten dat in verband met de veiligheid al het scheepvaartverkeer ter hoogte van Bath is stilgelegd.

Binnenvaartschepen en pleziervaartuigen kunnen via de andere vaargeul, de Schaar van de Noord, in het gebied doorvaren. In de loop van de dag zal worden gekeken of er mogelijk scheepvaart weer mag en kan passeren. Omdat het afgaand tij is, kan pas rond 20.00 uur maandagavond worden geprobeerd het schip los te trekken. Eerder maandagochtend werd dit geprobeerd met sleepboten, maar dat lukte niet.

Het schip, dat onderweg was van Antwerpen naar Hamburg, strandde maandagochtend 08.30 uur. Over de oorzaak van het vastlopen van de 366 meter lange CSCL Jupiter is nog niets bekend. Er is geen schade aan het schip en er is volgens de Veiligheidsregio ook geen gevaar voor de omgeving.

Het schip trok meteen veel bekijks van badgasten op het strand:

Twitter avatar theogiele Theo Giele Badgasten kunnen vastgelopen schip aanraken #Bath #pzc https://t.co/OCtUsNlZe4
    • Anouk Eigenraam