Machinisten treinongeluk Egypte aangehouden

Bij het ongeluk vrijdag kwamen meer dan veertig mensen om het leven en raakten meer dan 130 mensen gewond.

Foto AFP

De machinisten en de twee assistenten van de treinen die vrijdagmiddag in Egypte op elkaar botsten, zijn zondag aangehouden. Dat meldt Reuters op basis van het Egyptische staatspersbureau MENA. Bij het ongeluk kwamen meer dan veertig mensen om het leven en raakten meer dan 130 mensen gewond.

Volgens het persbureau blijven de vier medewerkers vijftien dagen in hechtenis. Een van de machinisten wordt onderzocht op drugsgebruik. De treinen botsten op elkaar in Alexandrië, een miljoenenstad in het noorden van Egypte.

Het is nog niet duidelijk wat het ongeluk heeft veroorzaakt. Eerder werd er gedacht aan een foute wissel. In Egypte vinden vaker ernstige treinongelukken plaats. In 2012 kwamen 50 mensen om toen een trein inreed op een schoolbus en in 2002 vonden 360 passagiers de dood toen er brand uitbrak in een trein.

Selfies

Zondag zijn ook zes hulpverleners verplicht overgeplaatst naar een Westelijke Oase in Egypte nadat ze selfies hadden gemaakt op de plek van het ongeluk. Dat meldt persbureau AFP. Er ontstond commotie over de foto’s. Veel Egyptenaren reageerden boos nadat foto’s van de hulpverleners voor het wrak op internet verschenen.