In beeld

Een weekend vol extreem-rechts geweld in Charlottesville

De Unite the Right-protesten in Charlottesville eindigden dit weekend in chaos en geweld. Nationalisten, neonazi's en leden van de Alt-Right beweging gingen met anti-fascisten op de vuist. Een extreem-rechtse terrorist reed met zijn auto in op een menigte tegenbetogers. Er vielen drie doden en tientallen gewonden.
Verschillende wit-nationalistische groepen marcheren op vrijdag met toortsen op de campus van de Universiteit van Virginia in Charlottesville.
Mykal McEldowney / AP
De grootste demonstratie van extreem-rechts in de Verenigde Staten sinds decennia is ook een van de bloederigste politieke bijeenkomsten sinds vele jaren. Veel betogers lopen op zaterdag rond met Confederatievlaggen.
Joshua Roberts / Reuters
Op zaterdag wordt overal in de stad gevochten, met lange stokken geslagen, met stenen gegooid en gescholden. Antifascistische tegendemonstranten krijgen pepperspray in hun gezicht.
Joshua Roberts / Reuters
Nationalisten, neonazi's en leden van de Alt-Right beweging worden op zaterdag uit het Emancipation Park, voorheen Lee Park, in Charlottesville gezet, nadat de gewelddadige 'Unite the Right'-demonstratie onwettig werd verklaard. Het standbeeld van de Confederatiegeneraal Robert E. Lee wordt binnenkort verwijderd uit het park.
Chip Somodevilla / AFP
De extreem-rechtse betogers zijn zwaarbewapend. Ze trekken op als milities, met automatische geweren, helmen, kogelvrije vesten en schilden.
Joshua Roberts / Reuters
Er vielen drie doden en tientallen gewonden. Op deze foto wordt een man behandeld door extreem-rechtse mede-demonstranten. De Unite the Right-demonstratie in Charlottesville eindigde zaterdag in chaos en geweld nadat anti-fascisten met extreem-rechtse groepen op de vuist gingen.
Chip Somodevilla / AFP
Een 20-jarige extreem-rechtse man reed met zijn auto in op een menigte van tegendemonstranten. Daarbij kwam een 32-jarige vrouw om het leven. De terroristische daad was volgens de politie vooraf goed voorbereid.
Ryan M. Kelly / AP
Gouverneur Terry McAuliffe riep zaterdag de noodtoestand uit toen er hevige rellen uitbraken.
Steve Helber / AP
Extreem-rechts leidde jarenlang een marginaal bestaan in de VS. Maar de verkiezing van Donald Trump tot president heeft deze groep nieuwe energie gegeven.
Chip Somodevilla / AFP
De politie is het grootste deel van de dag afwezig.
Joshua Roberts / Reuters
In Oakland blokkeerden honderden mensen een grote snelweg tijdens een protest tegen racisme als reactie op de gebeurtenissen in Charlottesville.
Josh Edelson / AFP
Stephen Lam / Reuters