Zoektocht Joey Hoffmann

Speurhonden van Signi ingezet in Turkije

De drie speurhonden van zoekhonden stichting Signi die zaterdag van Schiphol vertrekken voor een zoektocht naar de in Turkije vermiste Joey Hoffmann (21) uit Haaksbergen, hebben veel buitenlandervaring en een uitstekende reputatie. Sinds 2004 hebben zij 412 vermisten helpen terugvinden. De stichting uit het Brabantse dorp De Rips is sinds 2004 actief en wordt geleid door de dierenarts Esther van Neerbos en de paraveterinair uit haar praktijk, Janette Kruit. Samen met vrijwilliger Martijn Verhoef gaan ze in gebied nabij de Turkse badplaats Silifke zoeken naar sporen van Hoffmann, die al ruim een maand vermist wordt.

Het drietal gaat met de Mechelse herders Power en Paddle en labrador Salto waarschijnlijk zondag al zoeken in de bergen achter de kust bij het plaatsje Narlikuyu, waar Hoffmann een echtpaar uit Haaksbergen zou helpen een huis te bouwen. Sinds 8 juli is niets meer van hem vernomen. De speurhonden die meegaan naar Turkije, hebben eerder buitenlandervaring opgedaan op de Filipijnen, in Wales en Frankrijk. Signi werkt bij voorkeur met Mechelse herders. Ze hebben volgens Van Neerbos van alle rassen het beste reukvermogen, zijn zeer taakgericht en hebben een goed uithoudingsvermogen. De dierenarts wordt gedreven door het streven de onzekerheid bij achterblijvers weg te nemen. (ANP)