Tennis

Primeur voor Haase op Masterstoernooi Montreal

Robin Haase versloeg in de kwartfinale Diego Schwartzman.
Robin Haase versloeg in de kwartfinale Diego Schwartzman. Foto Paul Chiasson/ AP

Voor het eerst in zijn loopbaan staat tennisser Robin Haase in de halve finale van een Masterstoernooi, de categorie onder de grand slams. De dertigjarige Hagenaar versloeg vrijdag de Argentijn Diego Schwartzman in de kwartfinale van het toernooi van Montreal: 4-6, 6-3 en 6-3. Haase treft zaterdag mogelijk Roger Federer in de halve finale; toen deze krant naar de drukker ging was de partij van de Zwitserse nummer drie van de wereld tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut nog bezig. Haase, de nummer 52 van de wereld, won de vorige vier ontmoetingen ook met Schwartzman, die zestien plaatsen hoger staat op de ranglijst. Het was de tweede keer in zijn loopbaan dat Haase in de kwartfinale van een Masterstoernooi stond. Vijf jaar geleden moest hij in de kwartfinale van het graveltoernooi van Monte Carlo zijn meerdere erkennen in Novak Djokovic. (NRC)