Lily en Howick

Moeder en kinderen mogen worden uitgezet naar Armenië

Het Amersfoortse gezin van een moeder en haar kinderen Lily en Howick mag worden uitgezet naar Armenië. Dat heeft de bestuursrechter in Utrecht vrijdag besloten. De moeder zou gescheiden worden uitgezet van haar elf en twaalf jaar oude kinderen en had daarom een uitzettingsverbod aangevraagd. Maar de rechter heeft alle bezwaren van tafel geveegd. De vrouw wordt, als staatssecretaris Dijkhoff (Justitie, VVD) geen gebruik maakt van zijn discretionaire bevoegdheid, maandag al uitgezet. Klasgenoten van Lily en Howick voerden vrijdag nog actie op het Binnenhof. Volgens Defence for Children, dat ook actie voerde tegen de uitzetting, zijn de kinderen in Rusland geboren en zijn ze nog nooit in Armenië geweest. Het gezin woont al negen jaar in Nederland. (NRC)