drugscriminaliteit

Politie doet negen invallen in Noord-Brabant in groot witwasonderzoek

Foto ANP

De politie heeft vrijdag in een witwasonderzoek negen invallen gedaan in woonhuizen en bedrijfspanden in Midden- en West-Brabant. De zaak draait om een stratenmakersbedrijf uit Sprundel. De politie vermoedt dat crimineel geld door het bedrijf werd witgewassen met valse facturen voor niet-bestaande opdrachten. Bij de doorzoekingen zijn ook tientallen kilo’s cocaïne, MDMA, chemicaliën voor synthetische drugs en „behoorlijke hoeveelheden geld” gevonden. De FIOD was eerder binnengevallen bij de stratenmaker die destijds ergens anders woonde en de politie vond bij hem al zwart geld en een wapen. Volgens het Brabants Dagblad is één van de verdachten een zakenman uit Made, die een bekende is in het criminele drugscircuit. (NRC)