Tientallen doden bij treinongeluk Egypte

Ook raakten meer dan 100 mensen gewond. Waarschijnlijk is een foute wissel op het spoor de oorzaak van het ongeluk.

Foto: Hazem Gouda/EPA

Bij een botsing tussen twee treinen in Egypte zijn vrijdagmiddag 43 doden gevallen. Persbureau AP meldt op basis van de lokale autoriteiten dat er ook 122 mensen gewond raakten bij het ongeluk.

De treinen kwamen met elkaar in botsing in Alexandrië, een miljoenenstad in het noorden van Egypte. De ene trein was vertrokken vanuit Kairo en de andere trein had net de Egyptische stad Port Said achter zich gelaten.

Volgens een door Reuters geraadpleegde bron binnen de veiligheidsdiensten is een foute wissel op het spoor de meest waarschijnlijke oorzaak van het ongeluk.

Een hulpverlener vertelde tegen de staatstelevisie dat zich uren na het ongeluk nog steeds gewonden in de ontspoorde treinen bevonden. Op tv was ook te zien hoe tientallen mensen zich om de treinen verzamelden en er lichamen omheen op de grond lagen.

Egypte wordt vaker opgeschrikt door ernstige treinongelukken. In 2012 kwamen 50 mensen om, vooral kinderen, toen en trein inreed op een schoolbus ten zuiden van Kairo. Toen was er veel woede over het verouderde spoornetwerk. In 2002 vonden 360 passagiers de dood toen er brand uitbrak in een trein.