In beeld

De WK van de verrassingen

De wereldkampioenschappen atletiek in Londen zijn het belangrijkste atletiektoernooi van dit jaar. Ruim 2.000 atleten doen mee met dit spektakel van 4 tot en met 13 augustus. Tijdens deze WK zijn er veel verrassende overwinningen. Waar topfavorieten zoals Usain Bolt en Sifan Hassan de titels niet winnen, zijn het vaak de atleten van wie vooraf minder werd verwacht die er met de prijzen vandoor gaan.
Andrius Gudzius uit Litouwen wint verrassend goud met discuswerpen en laat daarmee grote namen achter zich.
Fabrizio Bensch/Reuters
Justin Gatlin geeft Usain Bolt het nakijken op de 100 meter sprint door als eerste te finishen. Bolt wint in zijn laatste individuele race brons.
Robin van Lonkhuijsen/ANP
Pierre-Ambroise Bosse won verrassend de 800 meter. De Fransman greep nooit eerder een grote titel bij de senioren.
Martin Meissner/AP
De Amerikaan Sam Kendricks, bronzen medaillewinnaar in Rio, won voor het eerst in zijn carrière goud bij het polsstokhoogspringen.
Kai Pfaffenbach/Reuters
Anouk Vetter werd derde op de meerkamp met een nieuw Nederlands record. De Nederlandse haalde nog nooit een medaille op een wereldkampioenschap.
Robin van Lonkhuijsen/ANP
De Zuid-Afrikaan Wayde van Niekerk (baan 3) wordt tweede op de 200 meter en kan zijn favorietenrol niet waarmaken. De Turk Ramil Goelijev verrast met goud.
Fabrizio Bensch/Reuters
Tomas Walsh won verrassend het kogelstoten. De atleet uit Nieuw-Zeeland was de enige die verder dan 22 meter stootte.
Kai Pfaffenbach/Reuters
Op de 100 meter sprint won de Amerikaanse Torie Bowie (rechts, vallend) het goud, Marie-Josée Ta Lou het zilver en Dafne Schippers werd derde. Favoriet Thompson liep naar de zesde plaats.
Robin van Lonkhuijsen/ANP
Sifan Hassan werd vijfde op de 1500 meter waar ze favoriet voor de wereldtitel was. De Keniaanse Faith Kipyegon won het goud.
Robin van Lonkhuijsen/ANP
Na tien jaar is Barbara Spotáková weer wereldkampioen speerwerpen. De Tsjechische won tijdens de Spelen in Rio wel brons.
Dylan Martinez/Reuters
Kori Carter won verrassend goud op de 400 meter horden. Op papier leek ze niet mee te doen om de medailles maar in deze finale bewees de Amerikaanse atlete het tegendeel.
Martin Meissner/AP
In de 400 meter finale won Phyllis Francis uit de Verenigde Staten de gouden medaille. De olympisch kampioen, Miller Uibo, leek er tot vlak voor de finish met de gouden plak vandoor te gaan maar eindigde uiteindelijk als vierde.
John Sibley/Reuters
De Noor Karsten Warholm won goud op de 400 meter horden. Voor hem is dit zijn eerste goud op een groot toernooi.
Tim Ireland/AP