Fitness

Basic-Fit groeit door nieuwe vestigingen en boekt na fors verlies in 2016 weer winst

foto ANP

Door een flink aantal nieuwe vestigingen te openen is de omzet van Basic-Fit in het eerste half jaar van 2017 met 26 procent gestegen, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit publicatie van de halfjaarcijfers van het Nederlandse beursgenoteerde fitness-bedrijf. Het boekte een nettowinst van 2,2 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog een verlies van 26,1 miljoen euro.

De omzet steeg tot 156 miljoen euro. In totaal heeft Basic-Fit nu 466 vestigingen, verdeeld over vijf landen. Dat zijn er 98 meer dan vorig jaar. In Frankrijk is het aantal nieuwe locaties het hoogst. Konden Fransen in de eerste helft van 2016 nog op 44 locaties terecht, nu op 114. Het totale aantal leden steeg van 1,12 miljoen naar 1,36 miljoen.

Basic-Fit zegt ook in de komende tijd jaarlijks steeds met zo’n honderd vestigingen te willen groeien. Dit jaar zijn er al 47 geopend, aan 30 wordt momenteel gewerkt, terwijl voor 41 vestigingen de contracten zijn getekend. In Nederland waren er negen locaties meer dan vorig jaar: 149. De omzet nam met 13 procent tot 55 miljoen. België is de grootste markt van Basic-Fit. Daar zijn 163 clubs, die goed zijn voor een omzet van 59 miljoen euro.

Een jaar geleden ging Basic-Fit naar de beurs. Het aandeel stond vrijdag 4 procent lager op 15,93 euro. Bij de entree op de beurs bedroeg de koers 17,50 euro. (NRC)