In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
De Solar Dynamics Observatory van de NASA fotografeerde afgelopen week dit actieve gebied van het magnetische veld rond de zon. Sinds 2010 bestudeert de NASA met deze ruimtesonde de zon.
Foto NASA/AFP
Zo’n 200 Afrikaanse migranten wisten 7 augustus de Spaanse grens te bereiken bij de Spaanse enclave Ceuta in Noord-Afrika.
Foto Reduan/EPA
De Amerikaan Mason Finley maakt zich op voor de finale van het discuswerpen tijdens de WK in Londen.
Foto Kirll Kudryavtsev/AFP
Deze poema is door de National Park Service van de Santa Monica Mountains in Californië uitgerust met een gps-tracker. Onderzoekers proberen zo na te gaan waar deze poema vandaan gekomen is.
Foto National Park Service/AP
In verschillende plaatsen, waaronder in Witteveen, protesteerden dierenactivisten deze week bij pluimveehouderijen waar kippen werden geruimd door de fipronilcrisis.
Foto Eric Brinkhorst/ANP
In de Nepalese hoofdstad Kathmandu was deze week de Gay Pride. Nepal was in 2007 een van de eerste landen in de regio die homoseksualiteit niet meer strafbaar stelde. Sinds 2015 kunnen Nepalese burgers in hun paspoort naast ‘man’ of ‘vrouw’ ook ‘anders’ aangeven als sekse.
Foto Prakash Mathema/AFP
Een gelovige bidt tijdens het Neku Jatra-Mataya festival in Nepal. Tijdens dit boeddhistische feest zijn er optochten door de straten.
Foto Navesh Chitrakar/Reuters
Een activist laat zijn broek zakken tijdens een demonstratie tegen de Venezolaanse president Nicolás Maduro.
Foto Ronaldo Schemidt/AFP
Bouwvakkers inspecteren het dak van de Central Embassy in Bangkok, Thailand.
Foto Roberto Schmidt/AFP
Arabische Israëliërs spelen bij het Meer van Tiberias, in het noord-oosten van Israël.
Foto Menahem Kahana/AFP
Mensen kijken naar de volle maan in het Cerro del Tio Pio park in Madrid. Maandagnacht was er een gedeeltelijke maanverduistering.
Foto Francisco Seco/AP
Een Samburu-strijder verlaat het stemkantoor in Nkirish. Dinsdag waren er verkiezingen in Kenia.
Foto Cyril Villemain/AFP
Een Indiase vrouw loopt met haar kinderen door een buitenwijk van Delhi. In de afgelopen drie weken is zeker bij honderd vrouwen op straat de vlecht afgeknipt door een onbekend persoon.
Foto Harish Tyagi/EPA
Fietsen wordt steeds populairder in China. Fietsers kunnen een fiets huren voor één yuan (ongeveer 12 eurocent) per uur. Op de foto wordt een nieuwe lading klaargezet in een buitenwijk van Beijing.
Foto Wu Hong/EPA
Sneeuwhonden staan klaar voor inspectie. Door het warme weer in Australië is er een grotere kans op lawines in de Victorian Alps.
Foto EPA
Een meisje staat boven op een tank tijdens de openingsceremonie van de internationale Army Games in Rusland.
Foto Maxim Shemetov/Reuters
De moeder van een doodgeschoten demonstrant wordt in bedwang gehouden. Tijdens protesten na de verkiezingen in Kenia schoot de politie twee demonstranten dood.
Foto Marco Longari/AFP
Een vrouw poseert voor de kunstinstallatie 'Infinity Room' tijdens de expositie The Future of Today in Beijing.
Foto Andy Wong/AP
Een propagandaposter in Noord-Korea deze week.
Foto Kim Won-Jin/AFP
Een kameel wordt gewassen in Jemen.
Foto Khaled Abdullah/Reuters