Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Pyongyang, 10 augustus 2017. KNCA/AFP
 1. Zo beëindig je zonder geweld de bedreiging van Noord-Korea


  Beeldredacteur Arjan de Jongh tipt een stuk over Kim Jong-Un. Stop met zeggen dat er geen goede opties zijn voor Noord-Korea, schrijft Politico. “Dit is hoe we de bedreiging voor eens en voor altijd kunnen beëindigen, zonder een schot te lossen.”

 2. Drug runners in Mexico

  Lezers van de hardloopbesteller Born to Run kennen de Tarahumara-indianen, een Mexicaanse stam van super-duurlopers. Onze rennende correspondent Diederik van Hoogstraten las in TexasMonthly een beklemmende longread over de Tarahumara, die uit wanhoop steeds vaker drugsrunners worden.

  Lees hier: The drug runners
 3. Armoede en dood in het vergeten Papoea


  Volgens president Widodo is de Indonesische provincie Papoea toegankelijk voor journalisten. Dat is in de praktijk vaak anders. Journalist Febriana Firdaus lukte het wel om er rond te reizen. Ze sprak met familieleden van onlangs door de politie neergeschoten Papoea’s. Tip van correspondent Annemarie Kas.

 4. De sombere toekomst van de inwoners van Idlib

  Irin News publiceert een stuk waarin wordt uitgelegd hoe Idlib in het noordwesten van Syrië in handen van Al-Qaeda terechtkwam en hoe somber de toekomst er voor de twee miljoen burgers uitziet. Tip van columnist Carolien Roelants.

 5. De blote-bast-PR van Poetin


  Vladimir Poetin heeft zichzelf weer eens flink in het zonnetje gezet, zag redacteur Eva Cukier in Politico. Een onderwater-snoekjacht, hiken in de Siberische bossen en met een quadricycle door de bergen. De blote-bast-PR van de president doet het nog altijd goed

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.