Club Vie vecht sluiting om zedendelicten aan

kort geding

De eigenaar van de Rotterdamse Club Vie gaat naar de rechter om de sluiting voor een periode van drie maanden aan te vechten. Op 4 augustus sloot burgemeester Aboutaleb de club aan de Maasboulevard omdat de afgelopen anderhalf jaar verschillende vrouwen meldingen hebben gedaan van zedendelicten in de omgeving van de club, of elders na afloop van een bezoek aan Vie.

De club wil nu een voorlopige voorziening afdwingen om open te blijven totdat uitspraak is gedaan over het bezwaar tegen de sluiting. De eigenaar van Club Vie, Tony Carbonaro, vindt sluiting een te zware maatregel. Hij heeft voorzieningen getroffen sinds de politie hem in april inlichtte over de aangiftes. Zo heeft hij extra beveiliging ingehuurd, bodycams voor het personeel gekocht en de politie heeft een veiligheidsbriefing voor het personeel gehouden.

Na april waren er een aantal maanden geen incidenten, totdat de politie eind juli weer twee meldingen kreeg. Carbonaro zegt geen gedetailleerde informatie te hebben gekregen over de aangiften, of waar de zedendelicten zouden hebben plaatsgevonden. Vaststaat dat het niet in de club was.

Het kort geding dient 17 augustus bij de bestuursrechter.

    • Elsje Jorritsma