Tennis

Haase overtuigend naar achtste finales in Montreal, ook Federer en Nadal ronde verder

Robin Haase heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het tennistoernooi in Montreal. De Nederlandse tennisser rekende woensdag in de tweede ronde in twee sets af met de Amerikaan Ernesto Escobedo: 6-4 en 6-1. Haase begon op baan vijf in de Canadese stad, voor nagenoeg lege tribunes, vrij stroef. De dertigjarige Hagenaar werd direct gebroken en kwam met 2-0 achter. Haase sloeg terug en plaatste bij een voorsprong van 5-4 nog eens een break: 6-4. In de tweede set verloor Escobedo, de nummer 85 van de wereld, direct zijn opslag. Haase, de mondiale nummer 52, kwam daarna niet meer in de problemen en trok de partij snel naar zich toe en verspeelde slechts één game. Escobedo was als lucky loser tot het hoofdtoernooi toegelaten. De 21-jarige tennisser werd in de kwalificaties uitgeschakeld, maar mocht vanwege een blessure bij de Tsjech Tomas Berdych alsnog meedoen in het hoofdtoernooi. Roger Federer bereikte de achtste finales in Montreal door in de tweede ronde af te rekenen met de Canadees Peter Polansky: 6-2 en 6-1. Rafael Nadal, net als Federer vrijgeloot voor de eerste ronde, versloeg de Kroaat Bora Goric: 6-1 en 6-2. (ANP)

    • Maarten Scholten