Tennis

Haase met overtuigende zege naar achtste finales in Montreal, ook Federer wint simpel

Robin Haase heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het tennistoernooi in Montreal. De Nederlandse tennisser rekende woensdag in de tweede ronde in twee sets af met de Amerikaan Ernesto Escobedo: 6-4 en 6-1. Haase begon op baan vijf in de Canadese stad, voor nagenoeg lege tribunes, vrij stroef. De dertigjarige Hagenaar werd direct gebroken en kwam met 2-0 achter. Haase sloeg direct terug en plaatste bij een voorsprong van 5-4 nog eens een break: 6-4. In de tweede set verloor Escobedo, de nummer 85 van de wereld, direct weer zijn opslag. Haase, de mondiale nummer 52, kwam daarna niet meer in de problemen en trok de partij snel naar zich toe en verspeelde slechts één game. Escobedo was als lucky loser tot het hoofdtoernooi toegelaten. De 21-jarige tennisser werd in de kwalificaties uitgeschakeld, maar mocht vanwege een blessure bij de Tsjech Tomas Berdych alsnog meedoen in het hoofdtoernooi. Roger Federer won in Montreal zijn eerste partij na zijn zege vorige maand op Wimbledon. De Zwitser, die in de eerste ronde een bye had, had in de tweede ronde geen moeite met de Canadees Peter Polansky: 6-2 en 6-1. (ANP)