Streaming video

Disney begint eigen online videodienst en stopt met Netflix

Het Amerikaanse mediaconcern Disney beëindigt zijn samenwerking met Netflix en komt met een eigen onlinevideodienst. Vanaf 2019 leveren Disney en Pixar geen nieuwe producties meer aan Netflix. Dat maakte het concern dinsdag bekend. Vanaf volgend jaar gaat Disney twee eigen streamingdiensten lanceren, voor familiefilms en voor sportzender ESPN.

Het nieuwe videokanaal betekent niet dat titels als The Jungle Book, Frozen en Peter Pan meteen verdwijnen van Netflix. Disney-films die nu worden aangeboden, Marvel-producties en Star Wars-films blijven daar vooralsnog te zien. Die contracten lopen nog. Netflix laat in een reactie weten dat alle afspraken die het met Disney heeft buiten de VS blijven staan. Nieuwe films zoals het vervolg op Frozen, zijn echter exclusief bij de nieuwe streamingdienst te zien. (NRC)

    • Bas Tooms