WK atletiek

Voedselvergiftiging nekt atleten in Tower Hotel

Een virus heeft de atleten die in het Londense Tower Hotel verbleven geveld. Een van de slachtoffers is Isaac Makwala uit Botswana. Hij was medaillekandidaat op de 400 meter maar mocht dinsdag niet starten. De medische afdeling van de internationale atletiekfederatie IAAF heeft dat besluit genomen. Maandag moest Makwala zich al afmelden voor de series van de 200 meter. „Volgens medici van de IAAF ben ik ogenschijnlijk getroffen door voedselvergiftiging die ook verscheidene andere atleten heeft getroffen in het atletenhotel”, schreef hij op Facebook.

De Ierse atleet Thomas Barr is eveneens getroffen en moest de halve finale 400 meter horden aan zich voorbij laten gaan. Daarnaast zouden de Canadese atleten en de Belgische 400-meterloper Kevin Borlée zijn geveld. Duitse atleten die ziek zijn geworden, zijn door hun bond naar een ander hotel verplaatst. De Engelse gezondheidsorganisatie is ingeschakeld om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt. Het Tower Hotel ontkent dat het de oorzaak is van de besmettingen.

De Nederlandse ploeg zit in een ander hotel, met onder anderen de Jamaicaanse atleten. Daar is voor zover bekend niemand ziek. De internationale atletiekfederatie IAAF en de Londense autoriteiten proberen te voorkomen dat het virus zich verspreidt. (ANP)