Thuiskok: Peruaanse aardappelsalade

De Thuiskok

Eigenlijk wordt alles smakelijker en spannender met de juiste combinatie kruiden en specerijen - zeker en vooral aardappelen. De paarskleurige truffelaardappel geeft dit makkelijke gerecht bovendien een exotische uitstraling waarmee je tafelgenoten vast zult imponeren. Met aardappelen. Paarse dan wel.

Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een blender of mengkan. Draai de blender op de laagste stand of klop voortdurend met een garde en giet de olijfolie er in een dun straaltje bij tot alles goed gemengd en geëmulgeerd is. Breng voor de salade de aardappels in een pan met ruim water aan de kook, zet het vuur lager en kook de aardappels in 20 tot 30 minuten gaar.

Giet ze af en laat ze iets afkoelen. Schil de aardappels zodra ze voldoende zijn afgekoeld om vast te pakken (soms kun je de schil gewoon met je vingers verwijderen, maar als dat niet lukt kun je ook een dunschiller of de zijkant van een lepel gebruiken). Snijd de aardappels in blokjes. Stoom intussen de pompoen 15 tot 20 minuten in een stoompan tot hij beetgaar is (laat hem absoluut niet te gaar worden). Laat de aardappels en de pompoen in een saladekom volledig afkoelen in de koelkast. Voeg de pompoenpitten, kruiden en de ingelegde ui toe. Maak de salade aan met voldoende pimentóndressing en serveer direct.