Sneijder: hoe ouder ik word, hoe beter ik me voel

Wesley Sneijder is dinsdag enthousiast onthaald bij zijn nieuwe club OGC Nice. Trainer Lucien Favre noemde de middenvelder de speler die hij nodig had. „Het is belangrijk leiders te hebben, zeker ook als voorbeeld voor onze jonge spelers”, zei de coach bij de presentatie van Sneijder (33).

Op zijn debuut is het nog even wachten. „Ik heb nu een halve training meegemaakt. Ik voel me goed, maar vrijdag komt te vroeg”, zei Sneijder. Nice, dat vorig seizoen als derde eindigde in de Ligue 1, speelt dan tegen Troyes.

„Ik wil nog steeds om titels spelen, daarvoor ben ik naar Nice gekomen. Niet omdat het zo’n mooie stad is. Natuurlijk wil ik met Oranje ook naar het WK, volgend jaar in Rusland. Maar eerst wil ik een goed seizoen draaien met Nice.” Wat zijn rol wordt in de ploeg van Favre is nog niet duidelijk. „Ik heb heel lang op tien gespeeld. De coach kent mijn kwaliteiten.”

Sneijder paaide zijn nieuwe omgeving. „Ik heb veel gehoord over de fans. Ze zijn warmbloedig, daar houd ik van. En ik ben hier ook vanwege de manier van voetballen. Nice wil het spel maken.”

Nice schakelde vorige week Ajax uit in de voorronde van de Champions League en speelt nu tegen Napoli om een plaats in het hoofdtoernooi. Sneijder: „We moeten er met z’n allen in geloven. Ik ben een winnaar, ik haat verliezen. En hoe ouder ik word, hoe beter ik me voel.” (ANP)