De vijftiende editie van Lowlands begint op kaplaarzen en eindigt op slippers. Op vrijdag regent het nog hard, op zaterdag en zondag is het droog en klimt de temperatuur tot ruim boven de 20 graden.

25 jaar Lowlands

Lowlands 2007 Al die afzeggers, en toch nog zoveel moois

Door Peter Zantingh, 10 augustus 2017

Lowlands 2007 De vijftiende editie van Lowlands begint op kaplaarzen en eindigt op slippers. Op vrijdag regent het nog hard, op zaterdag en zondag is het droog en klimt de temperatuur tot ruim boven de 20 graden.

Het is met pakweg 55.000 bezoekers weer uitverkocht, al duurde het een weekje langer dan in 2006.

Aan het terrein verandert weinig, of het moet zijn dat de Magneetbar, waar iedereen iets raars mag doen op het podium en de sfeer altijd uitgelaten is, uitgroeit tot een grotere circustent en alleen maar populairder wordt.

Lees ook: 25 jaar Lowlands: Een trendsettend muziekstadje in de polder.

Ondanks alles is het programma goed

Heel wat artiesten zeggen af. Lily Allen is ziek, dancerockband Klaxons komt toch niet, net zo min als de Zweedse indieband Peter, Björn and John, reggae-zangeres Tanya Stevens en dj Mark Ronson.

En tóch blijft er nog een programma over om je vingers bij af te likken. Er is nieuwerwetse rock van The Killers, Kaiser Chiefs, Kasabian, Editors en Interpol, harder werk van Tool en Mötorhead, dance van Basement Jaxx, LCD Soundsystem en Groove Armada, gevoeligheid van Damien Rice en Patrick Watson en indie van The Shins en Arcade Fire.

De Nederlanders doen het goed met onder meer C-mon & Kypski, Aux Raux, Moke, Alamo Race Track en Top Notch-rapperstrio Salah Edin, Typhoon en Winne. Supergroep The Good, The Bad & The Queen (met leden van onder meer Blur, The Verve en The Clash) zorgt voor een hoogtepunt. De muziekwereld staat er “fysiek, mentaal én spiritueel” goed voor, concludeert de aanwezige NRC-recensent.

Affiche 2007
speaker 2,20 125,- Muntprijs Ticketprijs

Sfeervol Lowlands eindigt op slippers

Van Hebreeuwse dance tot de ‘rockroute’ op zondag: het aanbod op Lowlands was rijk. Grootste sensatie was The Good, The Bad & The Queen.

“Leuke dingen gezien?”

“Leuke dingen gehóórd. Ik heb de hele dag bij Bravo in het gras gelegen en geluisterd naar wat er binnen gebeurde.” Lees verder

Drukte op Lowlands 2007

Foto Rick Nederstigt/ANP

Llowlog, hoe dan?
video Lowlandsdepowlands

After Forever is niet cute

Bij alle lof voor deze Lowlands-editie toch één klacht: waarom werd er zodra er sprake was van een vrouw in een band, in de omschrijving in het Lowlands-programmaboekje gerept van een ‘cutie’ of ‘hottie’? Ten eerste maken we als publiek zelf wel uit of we iemand hot dan wel cute vinden, en ten tweede: waarom werden er voor de toch ook aanwezige lieftallige mannelijke muzikanten níet van dit soort koosnamen gebruikt?

Gekleurde laarzen en een snelle wasserette

De grootste verrassing van Lowlands was gisteren niet één artiest maar het waren er twee: Jack Peñate en Kate Nash. En zij verrasten beiden niet perse door hun overtuigende show, alswel door de enorme toeloop voor hun optredens. Peñate, met zijn opzwepende mix van gitaarpop en skaritmes stond te swingen in een stampvolle Lima-tent, terwijl zich voor de innemend-gevoelige Nash een rij van drie kwartier voor de Julliettent vormde, waarna fans rennend en gillend een stoel probeerden te bemachtigen. Lees verder

Een vrouw in een mannenkostuum.

Foto Rick Nederstigt/ANP

Redactie 25 jaar Lowlands
Amanda Kuyper, Peter Zantingh, Len Maessen.
Eindredactie
Paul Steenhuis en Sandra Smallenburg.
Vorm
Koen Smeets.
Techniek
Milo Vermeulen en Koen Smeets.
Infographics
Wouter van Dijke, Yordi Dam, Pepijn Barnard en Stef Tervelde.
Beeldredactie
Nicole Robbers en Joyce Siahaya.
Video
Elze van Driel en Nina van Hattum.
Social Media
Jisca Cohen en Luuk Willekens.
Productie
Koen Smeets.
Met dank aan Lowlove.nl.