In beeld

Kenianen gaan de straat op tegen de verkiezingsuitslag

Dit verkiezingsjaar in Kenia lijkt in bepaalde opzichten niet anders dan voorgaande verkiezingsjaren: ook nu kampt het land met verkiezingsgeweld.
Supporters van de National Super Alliance (Nasa) van oppositiekandidaat Raila Odinga houden een poster vast in Kisumu. Ze protesteren na de bekendmaking van de voorlopige uitslag van de verkiezingen in Kenia. In die voorlopige uitslag is de zittende president Uhuru Kenyatta de winnaar.
Foto Kevin Midigo/AFP
Een politiewagen staat bij een barricade waar rook vanaf komt, in Kisumu. In de stad protesteren supporters van Nasa tegen de voorlopige verkiezingsuitslag. Naar aanleiding van die uitslag, braken rellen uit in de stad waar Odinga populair is.
Foto Fredrik Lerneryd/AFP
Supporters van Odinga houden stokken vast tijdens de protesten.
Foto Luis Tato/AFP
Ook in de sloppenwijk Mathare braken protesten uit.
Foto Marco Longari/AFP
Een Keniaans beveiligingsvoertuig passeert en brandende barricarde. Volgens ooggetuigen staken demonstranten branden aan en blokkeerden ze wegen.
Foto Kevin Midigo/AFP
Een demonstrant springt over een versperring.
Foto Thomas Mukoya/Reuters
Aanhangers van Odinga houden grote stenen in de lucht, terwijl ze voor een brandende barricade in Kisumu staan. Volgens Odinga is er met de verkiezingsuitslag gefraudeerd. Hij meent dat de uitslag is gemanipuleerd door hackers die inbraken in computers van de kiescommissie.
Foto Kevin Midigo/AFP
Inwoners kijken toe hoe Keniaanse politieagenten patrouilleren in de sloppenwijk Mathare in Nairobi, tijdens protesten tegen de voorlopige verkiezingsuitslag, die door Odinga "een aanslag op onze democratie" werd genoemd.
Foto Marco Longari/AFP
Politieagenten arriveren in een militair voertuig in sloppenwijk Mathare in Nairobi.
Foto Marco Longari/AFP
Politiemannen slaan demonstranten in de sloppenwijk Mathare om ze uit elkaar te drijven. Als reactie op de protesten zou de politie traangas hebben ingezet, meldde persbureau AP. Ook zou er door de politie geschoten zijn.
Foto Thomas Mukoya/Reuters
Politiemannen drijven demonstranten uit elkaar. Het is niet de eerste keer dat verkiezingen rellen veroorzaken in het land. Tijdens de verkiezingen in 2007 vond het dieptepunt plaats. In twee maanden tijd vielen naar schatting 1.500 doden. Zo'n 600.000 Kenianen sloegen op de vlucht.
Foto Thomas Mukoya/Reuters
Persbureaus melden vandaag twee doden bij de protesten.
Thomas Mukoya/Reuters
Demonstranten creëren barricades en schreeuwen leuzen in de sloppenwijk Mathare in Kenia.
Foto Thomas Mukoya/Reuters
Supporters van de Keniaanse oppositie protesteren.
Foto Luis Tato/AFP