Banco Popular

Europese Commissie keurt reddende overname van Spaanse bank goed

Foto Reuters

De Europese Commissie heeft dinsdag groen licht gegeven voor de overname van Banco Popular door Banco Santander. De overname zorgt niet voor te veel marktmacht voor de nieuwe fusiebank. De Spaanse bank Santander nam in juni de in financiële problemen geraakte branchegenoot Banco Popular over voor het symbolische bedrag van één euro. De overname was georkestreerd door de Europese bankenwaakhond Single Resolution Board (SRB) en de Spaanse bankenwaakhond FROB. Op deze manier viel Banco Popular niet om en kwam er geen instabiliteit in het financiële stelsel in Spanje en Portugal. Banco Popular was in de problemen gekomen door vastgoedleningen waarvan twijfelachtig was geworden of ze nog zouden worden afgelost. (ANP)