10.000 minder klanten voor kabeltak VodafoneZiggo

De daling in het tweede kwartaal wordt toegeschreven aan een krimpend aantal tv-kijkers.

Foto: ANP / Marcel van Hoorn

In het tweede kwartaal van dit jaar hebben bijna 10.000 klanten van VodafoneZiggo een dienst bij de kabeltak van het telecombedrijf opgezegd. Het gaat om diensten als vaste telefonie, internet en tv. Dat rapporteerde het fusiebedrijf dinsdag in het kwartaalverslag.

Het verlies aan klanten wordt vooral toegeschreven aan het dalend aantal tv-kijkers. Bij internet en telefonie was een lichte groei zichtbaar. Gemiddeld gebruikt elke klant van VodafoneZiggo iets meer dan twee diensten van het bedrijf.

Minder prepaid

Ook het aantal actieve simkaarten voor mobiele telefonie nam af, met ruim 23.000. Dit komt door een kleiner wordende groep prepaidgebruikers. Er kwamen 19.000 mobiele telefoonabonnementen bij, maar klanten betaalden gemiddeld 3 euro per maand minder dan een jaar geleden. Gemiddeld steeg het gebruik van mobiel internet bij klanten van VodafoneZiggo jaar op jaar met 80 procent. Klanten gebruiken per maand gemiddeld 1,7 gigabyte aan data.

Topman Jeroen Hoencamp schreef in het kwartaalverslag dat een op de vijf klanten gebruik maakt van zowel vaste als mobiele telefonie - wat VodafoneZiggo stimuleert door klanten extra’s aan te bieden. Het telecombedrijf hoopt op deze manier meer mobiele klanten te trekken.

Hoewel de kosten van de fusie tussen Vodafone en Ziggo hoger zijn dan verwacht, verwacht Hoencamp dat de gestelde doelen naar verwachting gewoon gehaald worden. Er werd in het tweede kwartaal een operationele winst behaald van 46 miljoen euro, die gelijk is aan dezelfde periode een jaar geleden.