Vier doden bij schietpartij Curaçao

Vanuit een auto werd geschoten op bezoekers van een verjaardagsfeestje, volgens ooggetuigen met een automatisch wapen.

Foto: ANP / Lex van Lieshout

In de Curaçaose hoofdstad Willemstad zijn maandagavond (lokale tijd) vier doden en zes gewonden gevallen bij een schietpartij. Een nog onbekende schutter opende vanuit een auto het vuur op bezoekers van een feestje, waarbij hij tien van hen wist te raken, zo meldt ANP.

De schietpartij vond omstreeks 20.00 uur plaats in de noordelijke wijk Buena Vista, die bekend staat om vuurwapengeweld tussen rivaliserende drugsbendes. In de woning was op dat moment een verjaardagsfeest van twee broers aan de gang. Over de precieze toedracht is verder niets bekend, de politie doet nog onderzoek. Hoe de zes gewonden eraan toe zijn, is ook niet duidelijk.

Volgens het Antilliaans Dagblad vond het incident plaats in een woning aan de Jamaicaweg. Drie gewonden werden per ambulance naar de spoedeisende hulp vervoerd, de andere drie konden door vrienden of familie naar het ziekenhuis worden gebracht.

Op sociale media zijn foto’s en video’s gepost van kort na het vuurgeweld, waarop de politie de buurt afzet. In maart dit jaar vielen ook al vier doden bij een schietpartij op Curaçao, dat was in een andere wijk.