Venlo

Uit Syrië gevluchte zestienjarige jongen verdrinkt in buitenzwembad Venlo

Een 16-jarige Syrische vluchteling die maandagmiddag in kritieke toestand uit een zwembad in Venlo werd gehaald, is overleden. Dat heeft de politie bevestigd. Om 14.40 uur meldde het Buitenbad Groot Venlo aan de hulpdiensten dat een jongen er slecht aan toe was. Een traumahelikopter kwam ter plekke medische hulp verlenen, waarna de jongen naar een ziekenhuis in Nijmegen werd gebracht. Hij kon echter niet meer worden gered, aldus de politie, die de precieze toedracht nog onderzoekt. Volgens Omroep Venlo was het slachtoffer door badmeesters gewaarschuwd om niet het diepe bad in te gaan, omdat hij niet kon zwemmen. Na het incident is het zwembad op last van de politie gesloten. Van 1996 tot en met 2015 zijn ruim 1.700 inwoners van Nederland door verdrinking om het leven gekomen, van wie ruim een kwart met buitenlandse achtergrond. In 2015 verdronk een 9-jarig Syrisch meisje in een zwembad in Rhenen. Hiervoor werden drie badmeesters veroordeeld voor dood door schuld, omdat zij onvoldoende toezicht hielden. (NRC)