Thuiskok: Maïs-jalapeño beignets

Beignets, het traditionele comfort food bij uitstek. Zoet zijn ze geschikt om de dag mee te beginnen en in hartige vorm ideaal voor de rest van de dag. Deze zuid-Amerikaanse versie klinkt dankzij de jalapeño lekker pittig en als goed alternatief voor de eeuwige bittergarnituur. Misschien een idee voor de Utrechtse gemeenteraad.

Mix de maïskorrels uit blik, no egg-poeder, suiker en bakpoeder in een blender tot een gladde puree. Doe de puree in een kom. Schep de verse maïskorrels of de maïskorrels uit blik, jalapeñopeper en het maïzena er voorzichtig door. Laat het beslag minstens 15 minuten staan. Verhit voldoende olie in een frituurpan tot 170 graden. Controleer de temperatuur door voorzichtig een kleine lepel beslag in de hete olie te gieten: als het snel komt bovendrijven, is de olie heet genoeg. Frituur de beignets. Neem telkens een soeplepel beslag en laat het met behulp van een andere soeplepel voorzichtig in de olie glijden. Frituur niet teveel beignets tegelijk, want ze moeten een beetje de ruimte hebben in de olie. Keer de beignets zodra ze gaan drijven en goudbruin worden. Frituur de andere kant ongeveer 2 minuten tot de beignets rondom goudbruin en knapperig zijn. In het restaurant serveren ze de beignets met korianderpesto, maar doe er gerust aioli of salsa naar keuze bij.