Curaçao

Vier doden en zes gewonden bij schietpartij op feest in Willemstad

In de Curaçaose hoofdstad Willemstad zijn maandagavond vier doden en zes gewonden gevallen bij een schietpartij. Een nog onbekende schutter opende vanuit een auto het vuur op bezoekers van een feestje. De schietpartij vond omstreeks acht uur ‘s avonds plaats in de noordelijke wijk Buena Vista, die bekend staat om vuurwapengeweld tussen rivaliserende drugsbendes. In het gebouw, volgens het Antilliaans Dagblad vierden twee broers hun verjaardag. Hoe de zes gewonden eraan toe zijn, is niet duidelijk. Drie van hen werden per ambulance naar de spoedeisende hulp vervoerd, het andere trio konden door vrienden of familie naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie onderzoekt de zaak. In maart dit jaar vielen ook vier doden bij een schietpartij in een andere wijk van Willemstad. ANP)