Uit zwembad gehaalde jongen overleden

De 16-jarige jongen werd maandagmiddag in kritieke toestand uit het zwembad gehaald.

Het Buitenbad Groot Venlo Foto: Google Streetview

Een jongen die maandagmiddag in kritieke toestand uit een zwembad in Venlo werd gehaald is overleden. Dat heeft de politie maandagavond laten weten.

Twitter avatar PolLimburg Politie Limburg De drenkeling die vanmiddag in #Blerick uit een zwembad werd gehaald is overleden. Het gaat om een 16-jarige jongen. https://t.co/tjBPX72up8

Om 14.40 uur werd er door het zwembad melding gemaakt dat de 16-jarige jongen er slecht aan toe was. Hierop kwam een traumahelikopter naar het Buitenbad Groot Venlo toe, om ter plaatse medische hulp te verlenen. Hierop werd de jongen naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Hij kon echter niet meer worden gered, aldus de politie.

De politie onderzoekt momenteel wat er precies gebeurd is en kan verder geen uitsluitsel geven over de toedracht van de situatie. Er zal gesproken worden met meerdere ooggetuigen.

‘Syrische jongen’

Volgens Omroep Venlo zou de drenkeling van Syrische afkomst zijn. Hij zou door badmeesters gewaarschuwd zijn om niet het diepe bad in te gaan, omdat hij niet kon zwemmen. Na het incident werd het zwembad op last van de politie gesloten en werden gasten naar huis gestuurd.

In 2015 verdronk een 9-jarig Syrisch meisje in een zwembad in Rhenen. Hiervoor werden drie badmeesters veroordeeld voor dood door schuld, omdat zij onvoldoende toezicht hielden. Twee leerkrachten werden vrijgesproken.

Lees ook: Salam moest in het ondiepe bad blijven

De afgelopen twintig jaar verdronken ruim 1.700 personen in Nederland, volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een kwart kwam uit het buitenland en 221 kinderen waren van niet- westerse komaf. Volgens het CBS verdrinken buitenlandse kinderen “significant” vaker dan Nederlandse kinderen.

Lees ook: Vluchteling ziet gevaren water niet

Locatie van het Buitenbad Groot Venlo:

    • Casper van der Veen