KerkDoor de vlammen verwoest

De spits van de Julianakerk is ingestort, de toren staat nog.
De spits van de Julianakerk is ingestort, de toren staat nog. Foto ANP/Rob Engelaar

De spits van de Julianakerk wordt weggevreten door vuur. Na het nemen van deze foto stortte de toren in. De Rotterdamse kerk is volledig verwoest. Omdat de rest van het gebouw ook op instorten staat, zijn huizen in de omgeving ontruimd. Rond drie uur vannacht was de brandweer de brand meester. De Julianakerk werd in 1930 als Nederlands Hervormde kerk in gebruik genomen. De laatste jaren werd de kerk door meerdere christelijke stromingen gebruikt voor diensten en bijeenkomsten. De eigenaar vertelde aan RTV Rijnmond dat het vuur ontstond bij een orgel en dat hij nog heeft geprobeerd de vlammen te blussen. Hij had het gebouw in maart gekocht. (NRC)

    • Mevrouw Rueb