Engelse Super Cup

Arsenal pakt eerste prijs van het seizoen tegen Chelsea

Arsenal heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De winnaar van de FA Cup won zondag ten koste van landskampioen Chelsea de Community Shield, de prijs voor de Engelse Super Cup. Na een gelijke stand in de reguliere speeltijd (1-1) nam Arsenal de strafschoppen beter.

Thibaut Courtois, de Belgische keeper van Chelsea, miste vanaf elf meter. Ook Álvaro Morata, voor 80 miljoen euro overgekomen van Real Madrid, wist zijn penalty niet te benutten.

Chelsea was in de openingsfase van de tweede helft op voorsprong gekomen door een treffer van Victor Moses. Sead Kolasinac, overgekomen van Schalke 04, kopte Arsenal in de 82ste minuut op gelijke hoogte.

Een rode kaart voor Pedro zette de wedstrijd op zijn kop in de slotfase op Wembley. De Spaanse aanvaller van Chelsea kreeg in de tachtigste minuut een rode kaart voor een trap op de achillespees van Mohamed Elneny. Hij was nog maar nauwelijks van het veld of Kolasinac maakte gelijk.

Bij de ploeg van trainer Arsène Wenger ontbrak Alexis Sánchez, de aanvaller die al maanden met andere topclubs in verband wordt gebracht. Hij lag vorige week op bed met griep. Chelsea zonder de licht geblesseerde Eden Hazard. (ANP)