Varenhorst/Van Garderen verliezen strijd om WK-brons

Ze verloren met 2-0 van de Russen Liamin en Krasilnikov. Het Nederlandse duo was de grote verrassing van dit WK, ze waren met een wildcard toegelaten.

Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen in actie tijdens het WK in Wenen.
Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen in actie tijdens het WK in Wenen. Foto Christiaan Bruna/EPA

Beachvolleyballers Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen hebben tijdens het WK in Wenen net naast een medaille gegrepen. Zij verloren zondagmiddag de strijd om brons van het Russische duo Nikita Liamin en Vjatsjeslav Krasilnikov met 2-0 (21-17, 21-17).

Varenhorst en Van Gaderen waren de grote verrassing van dit WK. Ze waren met een wildcard toegelaten voor de strijd om de wereldtitel. Van Gaderen is pas drie maanden actief als beachvolleyballer, daarvoor speelde hij in de zaal. Varenhorst verloor twee jaar geleden met zijn toenmalige partner Reinder Nummerdor in eigen land de finale van het WK.

Stunt in achtste finale

In de achtste finale zorgde het Nederlandse duo voor een grote stunt door de nummer één van de plaatsingslijst uit te schakelen. De Brazilianen Álvaro Filho en Saymon Barbosa werden met 21-17, 21-18 verslagen. In de kwartfinale waren ze te sterk voor een Cubaanse duo, maar in de halve finale moesten Varenhorst en Van Garderen hun meerdere erkennen in het Braziliaanse duo Evandro/Andre.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, het andere Nederlandse duo op het WK en de wereldkampioen van 2013, werden verrassend al in de tweede ronde uitgeschakeld.