OGC Nice bereikt akkoord met Wesley Sneijder

De middenvelder tekent in Zuid-Frankrijk een contract voor een jaar. Zijn laatste club was Galatasaray.

Sneijder nog in het tenue van Galatasaray.
Sneijder nog in het tenue van Galatasaray. Foto Bulent Kilic/AFP

Recordinternational Wesley Sneijder voetbalt dit seizoen voor het Franse OGC Nice. De voetbalclub maakte zondag bekend dat het een principeakkoord heeft gesloten met de middenvelder. Hij tekent een contract voor één jaar.

Sneijder zat zonder club sinds zijn contract met het Turkse Galatasaray vorige maand in onderling overleg werd ontbonden. De speler drukte met zijn miljoenensalaris zwaar op de begroting.

Verschillende clubs toonden vervolgens interesses voor de voetballer die 131 interlands achter zijn naam heeft staan. De middenvelder zou mogelijk naar de Verenigde Staten vertrekken en ook de naam FC Utrecht zoemde rond. Het is echter onwaarschijnlijk dat die laatste club echt een serieuze optie was voor Sneijder vanwege zijn salariseisen.

Zondag werd de speler door tientallen aanhangers van OGC Nice, de club die afgelopen woensdag Ajax uitschakelde voor de play-offs om een plek in de Champions League, opgewacht op het vliegveld. Hij moet volgens persbureau ANP wel nog medisch gekeurd worden.