WK beachvolleybal

Duo Van Garderen en Varenhorst in kwartfinale

Beachvolleyballers Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen.
Beachvolleyballers Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen. Foto Ronald Zak/ AP

Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen hebben vrijdag op het WK in Wenen de kwartfinales bereikt door een zege op de Cubanen Sergio González en Díaz Gómez Nivaldo: 21-13, 21-23 en 15-13. De Nederlandse beachvolleyballers stuntten donderdag al door de als eerste geplaatste Brazilianen Álvaro Morais Filho en Saymon Barbosa Santos uit te schakelen. Tegen de Cubanen wonnen Varenhorst en Van Garderen de eerste set eenvoudig. In de tweede set verspeelden ze drie matchpoints, maar in de derde set sloegen ze alsnog toe. Varenhorst prees zijn partner, die pas sinds kort actief is als beachvolleyballer. „Het lijkt alsof Maarten al een hele olympische cyclus meedraait.” (ANP)