Verenigde Staten

Sessions belooft harder optreden tegen lekken naar de media

De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions heeft vrijdag aangekondigd dat zijn departement harder zal optreden tegen het laten uitlekken van vertrouwelijke regeringsdocumenten. Hij zei dat vier mensen in staat van beschuldiging zijn gesteld en dat het aantal onderzoeken naar lekken sinds januari is verdrievoudigd. Ook wil Sessions actie tegen journalisten die zulke informatie publiceren, al is het in de praktijk in de VS niet makkelijk hen voor zulke lekken te vervolgen. Met grote regelmaat hebben Amerikaanse media de laatste maanden onthullingen gebracht die pijnlijk waren voor de regering van president Trump. Deze twitterde onlangs dat Sessions naar zijn smaak niet ferm genoeg optrad tegen zulke lekken. Aan die kritiek lijkt Sessions nu gehoor te geven. (Reuters)