NeymarDuurste voetballer

Foto Christophe Petit Tesson / EPA

Paris Saint-Germain heeft vrijdag bevestigd dat de transfer van Neymar rond is. Met de overgang van de Braziliaanse voetballer naar de Franse club is een bedrag gemoeid van tussen de 500 en 600 miljoen euro, waarmee het de duurste transfer aller tijden is. Zijn lopende contract bij Barcelona is afgekocht voor 222 miljoen euro, Neymar da Silva Santos Júnior kreeg zelf tekengeld van 36 miljoen euro en gaat 60 miljoen per jaar verdienen. Het contract met PSG loopt tot 2022. De 25-jarige Neymar speelde vier jaar bij Barcelona. Hij zou vertrokken zijn omdat hij niet langer in de schaduw van Lionel Messi wil staan. Met het afronden van de transfer komt een einde aan een soap die maandagochtend begon en de hele week duurde. De deal leek diverse malen aan een zijden draadje te hangen.