Fastfood of restaurant

Pizzaketen in hoger beroep tegen afwijzen vergunning

New York Pizza gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de bestuursrechter om de keten geen vergunning te verlenen voor het openen van een vestiging aan de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat. Dat bevestigt woordvoerder Alice Theunissen.

De bestuursrechter gaf het stadsdeel Amsterdam Zuid woensdag gelijk in de zaak, die op de locatie geen fastfoodrestaurant, maar een ‘gewoon’ restaurant wil. De rechter oordeelde dat New York Pizza inderdaad een fastfoodrestaurant is omdat klanten de mogelijkheid tot afhalen hebben, weinig bereidingstijd voor het voedsel nodig is en gasten er relatief kort verblijven.

New York Pizza is „enorm verwonderd” over de uitspraak, aldus de woordvoerder. Theunissen zegt dat het lijkt alsof de rechter vooral heeft geoordeeld op basis van de naam ‘New York Pizza’ en „de gevoelens” die de keten oproept. Volgens Theunissen zijn volgens deze logica ook sushibars en pannenkoekrestaurants voortaan fastfoodketens.

New York Pizza denkt dat de keten sowieso niet welkom is in de Ferdinand Bolstraat. Deze straat maakt onderdeel uit van het project De Rode Loper. De route boven het traject van de Noord/Zuid-metrolijn moet volgens de gemeente „een hoogwaardige omgeving” worden die „allure en grandeur zal terugbrengen”. (NRC)