Dode en gewonden bij steekpartij Reutum

De steekpartij vond rond 02.15 uur plaats bij een horecagelegenheid. Een 22-jarige kwam hierbij om het leven.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. Foto ANP

Bij een steekpartij in het Overijsselse dorp Reutum bij Almelo is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man om het leven gekomen. Drie anderen raakten gewond. Vijf personen zijn aangehouden, meldt de politie.

De steekpartij vond rond 02.15 uur plaats bij een horecagelegenheid aan de Oldenzaalseweg in Reutum. Over de toedracht van het incident is nog niets bekendgemaakt. Volgens RTV Oost gaat het om een uit de hand gelopen ruzie tussen twee families. Wel is bevestigd dat het dodelijke slachtoffer een 22-jarige man uit is Winterswijk.

De drie gewonden zijn mannen van respectievelijk 31 en 34 jaar oud uit Enschede en een 25-jarige man uit Winterswijk. Zij werden gearresteerd na te zijn behandeld in het ziekenhuis. Daarna werden ook een 35-jarige vrouw uit Enschede en een 43-jarige man uit Winterswijk aangehouden.

De politie is een grootschalig opsporingsonderzoek gestart en zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

Reutum ligt in de buurt van de grens met Duitsland: