In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Een havenwerker in Surabaya op Java poseert voor de foto tijdens zijn lunchpauze.
Foto Juni Kriswanto/AFP
Een oudere vrouw uit Mozambique met de baby van een 16-jarige moeder. De moeder was slachtoffer van seksueel geweld en is gevlucht naar het vluchtelingenkamp Tongogara in Zimbabwe.
Foto Zinyange Auntony/AFP
Dinsdag was dag 2 van de International Army Games in China. Tijdens de Safe Environment-wedstrijd moeten de teams (legers) radioactief materiaal zoeken en onschadelijk maken.
Foto Wang Xiaojun/Reuters
Meer dan 10.000 toeschouwers zijn aanwezig bij de jaarlijkse duikkampioenschappen in Mostar, Bosnië. Deelnemers maken een sprong van 27 meter in de koude, snelstromende rivier Neretva.
Foto Amel Emric/AP
India is getroffen door zware moessonregens, waarbij al meer dan 850 doden zijn gevallen. Op de foto krijgen inwoners van de regio Udaynarayanpur hulpmiddelen.
Foto Dibyangshu Sarkar/ AFP
Tijdens het Dashama festival in India houden gelovigen beelden van de hindoestaanse god Dashama tien dagen in huis. Daarna worden de beelden aan de bedding van de rivier gelegd. Op de foto bidt een gelovige tot Dashama.
Foto Amit Dave/Reuters
Een zijderups bereidt zich voor op de verpopping tot vlinder.
Foto Arun Sankar/AFP
In het bergstaatje Kashmir zijn grote protesten uitgebroken tegen de aanwezigheid van Indiase troepen. Dinsdag doodden Indiase soldaten twee militanten en schoten één demonstrant neer. Op de foto wordt een zus van een gedode burger ondersteund.
Foto Dar Yasin/ AP
De Keniaanse presidentskandidaat Raila Odinga tijdens een bijeenkomst in Suswa. Aanstaande dinsdag zijn er verkiezingen in Kenia.
Foto Baz Ratner/Reuters
Migranten op een schip van een Spaanse NGO wachten nadat ze gered zijn uit de Middellandse Zee. Ongeveer 500 overlevenden kwamen aan boord nadat hun bootje gezonken was.
Foto Angelos Tzortzinis/ AFP
Een duiker doet net alsof hij fietst in het onderwaterpark in Pula, Kroatië.
Antonio Bronic/REUTERS
Tijdens grote protesten tegen de aanwezig van Indiase troepen in Kashmir werd de militant Arif Nabi Dar gedood. Burgers dragen zijn lichaam tijdens de plechtigheid.
Foto Dar Yasin/AP
De 26-jarige Pakistaan Rawaiz Bhatti speelt gitaar en zingt in de Bijlmerbajes in Amsterdam. Door de leegstand in de Nederlandse gevangenis is de gevangenis omgedoopt tot AZC.
Foto Muhammed Muheisen/AP
Een Afrikaanse migrant nadat hij de Spaanse grens heeft bereikt.
Foto Jesus Moron/Reuters
Migranten zingen aan boord van de Aquarius, een schip van de NGO’s SOS Méditerranée en Artsen zonder Grenzen nadat ze opgepikt zijn op zee.
Foto Angelos Tzortzinis/AFP
Op Sumatra is woensdag de vulkaan Sinabung uitgebarsten. Burgers beschermen zich tegen de dwarrelende asresten. De vulkaan was tot 2010 400 jaar rustig, in de afgelopen jaren is de vulkaan zeer actief.
Foto Ivan Damanik / AFP
In China wordt de 90ste verjaardag van het Volksbevrijdingsleger gevierd. Op de foto worden soldaten met hun families geserveerd door burgers.
Foto China OUT/AFP
De Britse prins Philip gaat met pensioen. De 96-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth was woensdag aanwezig bij een parade van de 1664 Global Challenge bij Buckingham Palace.
Foto Hannah McKay/Reuters