ZorgPremie

‘Premie gaat volgend jaar met gemiddeld 30 euro omhoog’

Verzekerden moeten er rekening mee houden dat ze volgend jaar een hogere zorgpremie gaan betalen. Door een onverwachte tegenvaller is de verwachting dat de premie gemiddeld met 30 euro per jaar omhoog gaat. Dat heeft topman Chris Oomen van verzekeraar DSW vrijdag gezegd in het Radio 1 Journaal. „De inkomsten uit het zorgverzekeringsfonds zijn in 2016 lager uitgevallen. Dit heeft geleid tot een tegenvaller van 400 miljoen euro. Dit zal gecompenseerd moeten worden in de premie. Want onze reserves dalen hierdoor en we kunnen onze premies daarom niet laag houden”, zegt Oomen. Zorgverzekeraars krijgen een belangrijk deel van hun inkomsten via het zorgverzekeringsfonds van het Rijk. DSW hoopt in september de hoogte van de nieuwe premie bekend te kunnen maken. (ANP)