Huldiging voetbalsters in Utrecht bij finalewinst

Volgens burgemeester Jan van Zanen heeft de KNVB voor Utrecht gekozen vanwege de “prachtige start van het toernooi”.

Foto Vincent Jannink/ANP

Als het Nederlands vrouwenelftal zondag Europees kampioen wordt, zal het team maandagavond in Utrecht worden gehuldigd. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen van Utrecht vrijdag laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

De openingswedstrijd van het toernooi werd in Utrecht gespeeld en deze “prachtige start van het toernooi” was volgens de burgemeester een van de redenen van de KNVB om voor Utrecht te kiezen. Ook is de “de centrale ligging” van de stad gunstig, evenals de “ligging ten opzichte van de KNVB campus, het basiskamp van de Oranje leeuwinnen”.

Lees ook: En nu: nog één keer Denemarken

Donderdag won Nederland de halve finale met 3-0 van Engeland. De wedstrijd was het best bekeken programma van de avond. Er keken bijna drie miljoen mensen. Zondag neemt het elftal het op tegen Denemarken, waar het eerder dit toernooi in de groepsfase al eens van won. Het is voor het eerst dat de voetbalsters de finale van een Europees Kampioenschap spelen.

De kaarten voor de finale in Enschede zijn uitverkocht. Op internet bieden mensen inmiddels honderden euro’s voor de kaarten die officieel voor twintig tot veertig euro werden verkocht.

    • Belia Heilbron