Thuiskok: Tofoe en radijsjes

Tot slot een recept waarmee u (liefst een week) eerder moet beginnen. Zelf groenten inmaken is eenvoudig, maar kost wel tijd. Als we Martin Nordin mogen geloven zijn deze funky radijsjes het echter helemaal waard.

Begin een week van tevoren met de ingemaakte radijsjes. Maak de radijsjes schoon, maar houd de schil zoveel mogelijk heel. Laat er ook een beetje blad aan zitten. Kook de overige ingrediënten en roer tot de suiker is opgelost. Doe de radijsjes in een gesteriliseerde weckpot en giet daar het hete vocht bij. Laat ze afkoelen en sluit dan het deksel. Bewaar de weckpot op een donkere, koele plaats. Snijd de tofoe in zes plakken en snijd die doormidden. Zet een droge koekenpan op hoog vuur. Leg er steeds één plak tofoe in en plet die lichtjes met een spatel. Bak de tofoe kort tot hij zwart begint te worden. De tofoe moet binnenin koud en zacht blijven. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de eieren op matig vuur - je wilt zachte dooiers. Snijd zes ingemaakte radijsjes in dunne plakjes. Bestrijk de broodjes met een wat boter en bak ze kort in de koekenpan op de beboterde zijde of gril ze in de oven. Leg op elk broodje twee plakken tofoe met daarop een flinke klodder kimchi, een dot mayonaise en ingemaakte radijsjes. Maak af met een gebakken ei en korianderblad.