Luchtvaart

Vraag naar aantal vliegreizen flink toegenomen

De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in de eerste helft van dit jaar flink gestegen. Volgens de internationale luchtvaartorganisatie IATA was sprake van de sterkste groei in twaalf jaar. De toename is te danken aan de gunstige economische omstandigheden en de relatief lage prijzen voor een ticket. Als de kosten voor de luchtvaartbranche stijgen, zullen de prijzen waarschijnlijk weer wat oplopen. Het aantal afgelegde kilometers is vergeleken met vorig jaar toegenomen met 7,9 procent. Volgens IATA was 80,7 procent van de stoelen bezet. Ook voor de huidige vakantieperiode is de luchtvaartorganisatie optimistisch. IATA-baas Alexandre de Juniac waarschuwde wel dat luchthavens en maatschappijen wereldwijd moeite hebben met het verwerken van alle passagiersstromen. (ANP)