Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

FOTO Edward H Blake / Flickr by CC Edward H Blake / Flickr by CC
 1. Wat te doen met Noord-Korea?

  Foto KCNA/Reuters

  Deze China File-podcast geeft volgens China-correspondent Oscar Garschagen een interessant, historisch perspectief op een van de hardnekkigste problemen in Azië: Noord-Korea.

 2. Dood en verderf in Mosul

  Daags nadat de Iraakse regering de overwinning uitriep over de stad Mosul zag NYT-fotograaf Ivor Prickett hoe het vechten daar bij lange na nog niet over was. Een verslag in beeld en woord waar je stil van wordt, vindt redacteur Eva Oude Elferink

  Lees hier: In Mosul, Revealing the Last ISIS Stronghold en kijk dan ook dit verslag (via The Guardian) van de 20-jarige Rania die uit Kobani vluchtte
 3. De tragiek van Venezuela

  Foto Ueslei Marcelino/Reuters

  Latijns-Amerika-correspondent Nina Jurna las een beklemmende en aangrijpende terugblik van haar AP-collega Hanna Dreier op haar jaren in Venezuela. Ze was sinds 2014 gestationeerd in Caracas en beschrijft de afgrond waar het land in gezogen wordt - en de gevolgen daarvan voor de bevolking.

 4. Waar zijn de Indiase soldaten in Dunkirk?

  India-correspondent Joeri Boom las een mooie verhaal van BBC‘s Soutik Biswas over Christopher Nolan’s nieuwste film Dunkirk. Waarom is daarin geen aandacht voor de Indiase soldaten die meevochten?, vraagt Biswas zich af.

 5. Onder vuur in Marawi

  Screenshot Youtube

  Indonesië-correspondent Annemarie Kas zag in het programma Foreign Correspondent het indrukwekkende verslag van ABC-correspondent Adam Harvey over het door IS-belegerde Marawi. Harvey overleefde het ternauwernood; een kogel boorde zich in zijn nek zonder schade aan te richten.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.

  • een onzer redacteuren