Ajax loot Rosenborg in play-offs Europa League

FC Utrecht treft met FC Zenit Sint-Petersburg een zware tegenstander.

Ajax werd woensdag door OGC Nice uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League.
Ajax werd woensdag door OGC Nice uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League. Foto Olaf Kraak/ANP

Ajax neemt het in de laatste voorronde van de Europa League op tegen het Noorse Rosenborg. Op donderdag 17 augustus speelt Ajax eerst thuis. Op 24 augustus volgt de return in Trondheim. De winnaar over twee duels komt uit in de poulefase van de Europa League.

FC Utrecht lootte de Russische topploeg FC Zenit Sint-Petersburg. De Utrechters spelen eerst thuis. De ploeg van trainer Erik ten Hag was in de tweede voorronde te sterk voor Valletta FC uit Malta. In de derde voorronde werd het Poolse Lech Poznan knap opzijgezet.

PSV werd donderdag in de derde voorronde uitgeschakeld door het Kroatische NK Osijek, nadat twee keer met 1-0 werd verloren. Vitesse is dankzij de bekerwinst rechtstreeks geplaatst voor de poulefase.

Uitschakeling Ajax

Ajax werd woensdag door het Franse OGC Nice uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League. Na de 1-1 in het uitduel was het 2-2 gelijkspel in eigen huis niet voldoende.

Met Rosenborg treft Ajax een oude bekende: in 2002 speelde het team van toenmalig trainer Ronald Koeman in de Arena met 1-1 gelijk in de poulefase van de Champions League. In Noorwegen was enkele weken daarvoor met 0-0 gelijkgespeeld.

De Noren werden woensdag net als Ajax uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League. Celtic was daarin over twee wedstrijden (0-0 en 0-1) te sterk.

Lees meer over de uitschakeling van Ajax: Het goede spel mocht niet baten

Vorig seizoen maakte Ajax met het bereiken van de Europa League-finale een zeer succesvol Europees seizoen door. In de finale in Stockholm was Manchester United met 2-0 te sterk.