Aboutaleb sluit disco om zedenmisdrijven

Elf vrouwen zouden zijn gedrogeerd, en vervolgens buiten de club verkracht of aangerand.

Club Vie, onder de oprit van de Willemsbrug.
Club Vie, onder de oprit van de Willemsbrug. Screenshot Google StreetView

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft discotheek Club Vie gesloten, omdat in de nachtclub vrouwen zouden zijn gedrogeerd, waarna zij elders werden verkracht of aangerand. Over drie maanden mag Club Vie weer open, bericht RTV Rijnmond.

In totaal meldden elf vrouwen zich bij de politie met het verhaal dat zij misbruikt waren door iemand die ze in Club Vie hadden ontmoet. De vrouwen vertelden in de disco gedrogeerd te zijn. De zedendelicten zouden vervolgens in woningen en hotelkamers in de buurt hebben plaatsgevonden.

Nadat de politie sinds 2016 acht meldingen had binnengekregen, kreeg de club een waarschuwing. Eigenaar Tony Carbonaro nam afgelopen april maatregelen. De bewakers van de club kregen bodycams, er kwamen bewakingscamera’s buiten het pand aan de Maasboulevard en er in de discotheek werden waarschuwingsposters opgehangen. Desondanks deden vorige maand opnieuw drie vrouwen aangifte. “Voor mijn gevoel heb ik er alles aan gedaan om dit te voorkomen. Ook ik baal ontzettend van de situatie”, reageert Carbonaro tegenover RTV Rijnmond.

Lees ook: Is het korte-rokjesdenken voorbij?

De politie doet onderzoek naar de aangiftes van de vrouwen en zegt de zaak zeer serieus te nemen. Een woordvoerder zegt dat het onderzoek lastig is, omdat de vrouwen zich niet zo goed kunnen herinneren wat er is gebeurd. Wie de daders precies zijn of hoe zij te werk zijn gegaan, kan de politie nog niet zeggen.