Zak met stoffelijke resten baby gevonden in Rotterdam

Het lichaam is aangetroffen op een trottoir de Antoine Platekade. De politie verricht momenteel onderzoek ter plekke.

Foto ANP

De Rotterdamse politie heeft donderdag in een plantenbak naast het Nieuwe Luxor Theater de stoffelijke resten van een baby gevonden. Het lichaam was verpakt in een zak. De politie is ter plaatse om onderzoek te doen.

De resten werden rond half tien in de ochtend aangetroffen door een voorbijganger. Hoe de baby is overleden en wanneer dit is gebeurd is niet bekend. Medewerkers van de Forensische Opsporing scannen momenteel met apparatuur de door een voorbijganger aangetroffen resten. De locatie rond de Antoine Platekade is afgezet ten behoeve van het verdere onderzoek.

De politie heeft aangekondigd de komende dagen een grootschalig onderzoek te doen naar de toedracht van de gebeurtenis. Rechercheurs roept bewoners van, en bezoekers aan, de Kop van Zuid op om informatie door te geven wanneer zij meer weten over de zaak.

Dit bericht wordt uitgebreid zodra er meer informatie bekend is.