Thuiskok: Bloemkool en geitenkaas

Een verrassende combinatie, bloemkool en geitenkaas. Maar wel eentje waarvan ik me kan voorstellen dat hij werkt. Wie is er immers niet opgegroeid met bloemkool of broccoli waarbij er een al dan niet zelfgemaakte kaassaus werd geserveerd?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de citroenschil en olijfolie in een pannetje. Haal zodra de olie gaat pruttelen de pan van het vuur en laat hem ongeveer 10 minuten staan. Haal de citroenschil eruit en zet de pan weg. Maak de bloemkooltjes schoon en wrijf ze goed in met boter. Bestrooi met zout en peper. Leg de bloemkooltjes in een ovenschaal en laat ze 10 minuten in het midden van de oven bakken. Verlaag de temperatuur naar 150 graden en laat ze nog eens 30-40 minuten bakken, tot ze goudbruin en zacht zijn.

Doe geitenkaas of feta in een schaal en prak die met een vork fijn. Voeg de crème fraîche toe en roer alles tot een gladde crème. Breng op smaak met zout. Bestrijk de broodjes met een beetje boter en bak ze kort in de koekenpan op de beboterde zijde of gril ze in de oven. Snijd de bloemkool in plakken van 1 cm dik en leg op elk broodje twee plakken. Schep er een beetje geitenkaasroom op, strooi er eventueel roze peper over en leg er tot slot wat waterkers op. Druppel citroenolie over de burgers en maak af met een beetje citroenrasp.