Schoonmaakdienst

Investeringstak Unilever steekt ‘enkele miljoenen’ in Helpling

Unilever Ventures, de investeringstak van het zeep- en voedingsmiddelenconcern, investeert in online schoonmaakplatform Helpling. Dat hebben beide bedrijven woensdag bekendgemaakt. De investering bedraagt „enkele miljoenen”, zei directeur Floyd Sijmons van Helpling Nederland tegen RTL Z. Het gaat de bedrijven vooral om een strategische samenwerking: Helpling zal zichtbaar worden in de marketingcampagnes van Unilevermerken en andersom kan Unilever straks huishoudelijke producten aanbieden op het platform van Helpling. Helpling is een van oorsprong Duitse marktplaats voor schoonmaakdiensten. Bij twee eerdere investeringsrondes haalde Helpling al 56 miljoen euro op, onder meer van het Duitse techbedrijf Rocket Internet, dat bekend werd met online modeverkoper Zalando. (NRC)