Vijftal verdacht van aanzetten minderjarige meisjes tot prostitutie

Onder de verdachten is ook een 17-jarig meisje, zegt het OM. Vier verdachten zitten vast, meer arrestaties worden niet uitgesloten.

Foto Lex van Lieshout/ANP

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam verdenkt vijf personen ervan twee minderjarige meisjes aangezet te hebben tot prostitutie. Onder de verdachten is een ander minderjarig meisje van 17.

De politie kwam de zaak begin dit jaar op het spoor. Er werd een foto van een van de slachtoffers, die als vermist was opgegeven, aangetroffen op een site waarop voor prostitutie geadverteerd wordt. Het meisje werd na onderzoek aangetroffen in een woning in Huizen. Daar waren een 32-jarige man uit Krommenie en het meisje van 17 aanwezig.

De man van 32 werd aangehouden, op dat moment nog op verdenking van het onttrekken van een minderjarige aan het wettelijk gezag. Na onderzoek van de telefoon van de man kwam daar later de verdenking bij van aanzetten tot prostitutie, ook van een tweede minderjarig meisje. Het leidde tot de arrestatie van twee andere mannen van 32, één man van 57 en het 17-jarige meisje.

De aangehouden personen zijn volgens een woordvoerder van het OM betrokken bij de organisatie van de prostitutie, het zijn geen bezoekers. Mogelijk komen er binnenkort meer aanhoudingen. Er wordt ook niet uitgesloten dat de verdachten meer slachtoffers gemaakt hebben. Vier verdachten zitten vast. Alleen van de 57-jarige man werd de voorlopige hechtenis door de rechtbank niet verlengd. Hij is nog wel verdachte.

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel stond nadat een woordvoerder van het OM dat vertelde dat het verdachte 17-jarige meisje tevens één van de twee slachtoffers was. Dat is niet correct: het 17-jarige meisje is alleen verdachte.

    • Joram Bolle