Huurmonitor

Huurprijzen buiten de Randstad stijgen harder dan in grote steden

Aan de stijging van de huurprijzen in de Randstad lijkt langzaam een einde te komen, maar daarbuiten worden de huurprijzen in rap tempo flink hoger. Dat blijkt uit cijfers van huurwoningsite Pararius over het tweede kwartaal van dit jaar. Randstad-huurders betalen nu 4,7 procent meer huur in de vrije sector dan in het tweede kwartaal van 2016. In de rest van het land was de gemiddelde stijging 10,2 procent. Volgens directeur Jasper de Groot van Pararius tonen de cijfers aan dat de huurmarkt in de grote steden stabiliseert: „Als de prijzen te ver afwijken van wat mensen kunnen en willen betalen, neemt de groep potentiële huurders af. Veel huurders kijken vervolgens naar alternatieven.” In Flevoland stegen de huurprijzen met maar liefst 23,5 procent. Ook in Groningen schoten de prijzen omhoog, met 17 procent. (NRC)